Agenda

Vrijdag 03 augustus 2018
Maastricht
12:00 uur

Ironman Maastricht-Limburg

Maastricht is voor het vierde jaar op rij gastheer van 's werelds grootste thriathlon/duursportevenement, IRONMAN. Het belooft een bijzondere evenement te worden waarbij een gigantisch uithoudingsvermogen een must is.
‚Äč3 augustus t/m 5 augustus
Vrijdag 03 augustus 2018
Heerlen
15:00 uur

RaboRonde

Op vrijdag 3 augustus vindt voor de 29e keer de RaboRonde Heerlen plaats. Traditiegetrouw is de RaboRonde Heerlen een groot feest, een combinatie van topsport en amusement op de horecapleinen. Jaarlijks bezoeken meer dan 40.000 enthousiaste mensen dit wielerspektakel in hartje Heerlen.

De dag start om 15.00 uur met de Rabo WielerPlaza op het plein voor de schouwburg. Hier worden producten gesampeld, zijn lekkere hapjes en drankjes te koop en kunnen bezoekers handtekeningen scoren van de Tourrenners.
Maandag 01 oktober 2018
Valkenburg a/d Geul
12:00 uur

Valkenburgse Bokkenweken

Valkenburgse Bokkenweken
Van 1 tot en met 31 oktober staat Valkenburg aan de Geul in het teken van de Bok! De bok staat bekend voor de historie en cultuur van de gemeente. Een historie waar je trots op mag zijn! Om dit te vieren zijn er gedurende de hele maand oktober diverse activiteiten te beleven. Van een muzikale invulling tot familieactiviteiten en van de jaarlijkse Bokkemèrt tot een nieuw ludiek spel element, de Kernenbattle… Kom het beleven met een goed glas bokbier in de ene hand en een lekker hapje in de andere! Maar pas op! De Bokkenrijders houden je in de gaten...

Bokkenrijders Valkenburg
De bokkenrijders maakten in de 18e eeuw Midden- en Zuid-Limburg onveilig door overvallen en plunderingen. Oorspronkelijk figureerden de bokkenrijders in volksvertellingen. Ze golden als goddelozen die de duivel vereerden en zich op bokken door de lucht konden bewegen. Veel 18e eeuwse (vermeende) bokkenrijders zijn in Valkenburg berecht en ter dood veroordeeld. Een plakkaat aan het oude stadshuis in het centrum herinnert hier nog aan.
Vrijdag 12 oktober 2018
Sittard
12:00 uur

Oktoberfeest Sittard

Van 12 t/m 17 oktober vindt het Oktoberfeest in Sittard plaats. Tijdens het grootste najaarsfeest van het Zuiden kunnen de bezoekers van diverse optredens in de sfeervolle paviljoens en de kermis genieten! Uiteraard zijn er diverse gelegenheden om de inwendige mens te versterken!
Zaterdag 03 november 2018
Gulpen
10:00 uur

Hubertusmarkt

Op zaterdag 3 november van 10.00-17.00 uur vindt in hartje Gulpen opnieuw de traditionele Hubertusmarkt plaats.

Heilige mis en paardenzegening
Ook dit jaar vormt de Hubertusmis om 10.00 uur in de St. Petruskerk één van de traditionele elementen van de markt.

Beestenboel op het Prins Willem Alexanderplein
Vele verschillende organisaties maken de bezoekers wegwijs in alle aspecten die van doen hebben met het beheer van de natuur. Een valkenier, hoefsmid, imker, het IVN, de jagersvereniging, boomkwekers en nog veel meer, zijn op het plein vertegenwoordigd. Ook een schaapsherder met zijn kudde is daarbij.

En wat te denken van de aanwezigheid van de stichting Zuid Limburgs Trekpaard met een aantal rasechte paarden? Vanaf het plein kunnen gratis rondritten per koets worden gemaakt. De kinderen kunnen een ritje maken op een pony. Verder staat op het plein een mooie kinderboerderij waar alle dieren mogen worden geknuffeld. De Rabobank sponsort deze kinderboerderij.

Markt met vele honderden standplaatsen
Dit jaar zijn vele marktkooplieden, afkomstig uit het hele land, aanwezig. Bij de vele honderden standplaatsen is van alles te koop. Van dameskleding tot gsm-artikelen, van schoenen tot vers gerookte paling. Daarnaast zijn er dit jaar 19 standwerkers op de markt aanwezig, waaronder de meervoudige Nederlandse en Europese kampioenen. Deze zullen alles in het werk stellen om winnaar te worden van het Hubertus-standwerkersconcours.

Een groot aantal oude ambachten met traditioneel handwerk geven de Hubertusmarkt een bijzonder karakter. Ook de vele tientallen winkeliers uit Gulpen hebben tijdens de markt mooie aanbiedingen. Diverse lekkere hapjes uit binnen- en buitenland worden ter plekke gereedgemaakt. Daarnaast staat uiteraard ook de Gulpense horeca voor de bezoekers klaar met een gevarieerd culinair aanbod. De markt wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van een aantal sponsoren, waaronder de plaatselijke horecavereniging.

De Hubertusmarkt staat al jaren garant voor een bijzondere sfeer en gezelligheid. Vermijd de parkeerdrukte en kom met het openbaar vervoer naar Gulpen.
Agenda archief